De ligging

Waar in Spanje?


De Costa Blanca (Spaans voor witte kust) is te vinden in het zuidoosten van Spanje en heeft een kustlengte van 244 km met veel zandstranden. Onder Alicante spreekt men van de zuidelijke Costa Blanca, met meer zandstranden en warmere (winter)temperaturen. Vanaf Murcia spreekt men ook van de Costa Calida (Spaans voor warme kust). Het vakantiehuis is gelegen tussen de luchthavens van Murcia en Alicante.

Playa Flamenca


Playa Flamenca (= het vlaamse strand) ligt net ten zuiden van de havenstad Torrevieja aan de Spaanse oostkust.


Playa Flamenca kent een aangenaam zeeklimaat met een gemiddelde temperatuur van 20º C en 330 zonnige dagen per jaar.


Door de afwezigheid van zware industrie en aanwezigheid van de grote salinas (zoutmeren) in de omgeving, staat de lucht in de regio bekend als zeer schoon.


Er wordt wel gezegd, dat de omgeving de gezondheid bevordert vanwege de relatief hoge concentraties jodium in de lucht door de aanwezigheid van de salinas.

playa-flamenca
kaart
salinas


De stranden

van de Orihuela Costa


Playa Flamenca, La Zenia en Cabo Roig vormen samen de Orihuela Costa!


De stranden van Playa Flamenca tot en met Cabo Roig zijn verbonden met fietspaden en wandelpaden.


Het zijn prachtige witte zandstranden met helder water. Veel zandstranden zijn onderscheiden met de prestigieuze Blauwe Vlag vanwege de beschikbaarheid en aanwezigheid van vele faciliteiten, zoals vlonders op sommige stranden, strandwachttorens, ehbo-posten en douches. Naast de zandstranden zijn er vele kreken (calas). De zandstranden en kreken worden bovendien afgewisseld door hoge steile kliffen (acantilados).

Op en rond deze stranden zijn restaurants, cafés en strandbars (chiringuitos) aanwezig. Je kunt er tijdens het seizoen strandstoelen huren en er zijn toiletten.

el-capitan3
el-capitan3
el-capitan2
el-capitan2
el-capitan
el-capitan
lazeniabeach1
lazeniabeach1
playa-flamenca-la-mosca2
playa-flamenca-la-mosca2
estaca-2
estaca-2
estaca-1
estaca-1
lazeniabeach2
lazeniabeach2
caboroig1
caboroig1


Shopping


La Zenia boulevard


Het grootste shopping center van Zuidoost Spanje is heel ruim, goed voor 150 winkels en restaurants, ligt net naast ons vakantiepark (300m in vogelvlucht). Daar vindt je naast alle soorten boetieks ook grote winkels zoals Decathlon, Mediamarkt, Conforama, Alcampo (=Auchan), Leroy Merlin (=Brico Plan-it), Primark,...
Onder en rond het openlucht shopping center is er 5000m² aan gratis parking. Kinderen kunnen er overal terecht om te spelen op allerlei attracties. Daarbij vindt je allerlei eetgelegenheden en bars, van simpel tot sjiek. De winkels zijn er open tot 22u.


De Zaterdagmarkt van Playa Flamenca


Van 9u tot 14u is er in onze straat de beroemde zaterdagmarkt. Over een afstand van 1km zijn er links en rechts kraampjes.


Habernas


Het mooie shopping center in Torrevieja ligt op 7 km, daar is zelfs een Carrefour open tot middernacht.


Andere


En het houdt niet op bij La Zenia Boulevard en Habernas, héél veel winkels liggen rondom: veel chinese bazars, Lidls, Aldis, Carrefours, Dialpros, Mercadonas enz.


La-zenia2
habernas
lazenia0
lazenia3
market
primark


uitstapjes


Er valt veel te bezoeken in de regio. Door de nabijheid van kustweg en autoweg bent u in korte tijd bij de waterparken van Torrevieja, Mar Menor (o.a. met zijn modderbaden Las Charcas) en La Manga, het prachtige natuurreservaat Sierra de Espuna met o.a. 140km aan fietspaden, het safaripark in Elche, Murcia, Cartagena, de zoutmeren van Torrevieja en La Mata...

Of bij uitbreiding de ganse Costa Blanca met Fuentes de Algar, Terra Mitica, Calpé, Guadalest...flamingo-aquapark-torrevieja
golf
golf-delux-los-alcazares
zoutmeren
waterpark
sierra
fuentes
las-charcas-modderbaden
palmeral_3283_xl
peke-park-la-manga
tentegorra-aventura
Terra-mitica-fury-of-triton-1024x683


Bakkerij


Wie graag vers brood heeft voor ontbijt, kan 's morgens naar de kiosk fietsen of wandelen om de hoek (open om 7u) van een Nederlander die verse pistolets en stokbroden verkoopt.


Er is ook een Belgische bakker aan het strand van Playa Flamenca, die is open vanaf 9u. Op donderdag ligt er tevens een gratis krantje met nieuwigheden uit de regio.