Overwinteren


Hét centrum van de Costa Blanca voor overwinteraars ligt in het Zuiden van Torrevieja. Tijdens de winter is het de warmste plaats van het Europese vasteland. De Orihuela Costa (Playa Flamenca, La Zenia, Cabo Roig,...) heeft een warm mediterraan klimaat dat onder de invloed staat van de Middellandse zee. Net als in de rest van de streek zijn de zomers hier warm en droog, de winters zijn zeer mild en ook vrij droog. Dit is te danken aan de ligging tussen bergen en de warmtestromingen in de Middellandse Zee. Het is hierdoor een populaire vakantiebestemming voor zonzoekers en overwinteraars.


Volgens de medische wetenschap behoort Torrevieja, door haar twee natuurlijke zoutmeren gelegen aan de noord- en de zuidkant, tot de gezondste plaatsen ter wereld. Door het microklimaat kunt u er het heel het jaar door goed vertoeven. In de winter is er een aangename temperatuur die varieert tussen van 16°C tot 21°C. Veel mensen met reuma komen naar hier om de winter door te komen.


De vorige eigenaars van onze vakantiewoning waren gepensioneerde Engelsen en woonden er permanent. Het huis is dan ook aangepast voor de winter. Het huis is zuidgericht en met 330 dagen zon in het jaar, dan weet je het wel. De patio en het balkon zijn beglaasd. Het solarium is voorzien van windschermen en muren.

Rondom de vakantiewoning gaat het leven gewoon door tijdens de winter, alles is open en er valt van alles te beleven, dit is niet zo wanneer je ten noorden van Torrevieja komt tijdens de winter, daar zijn de huizen vaak leeg en de winkels dicht.